септември 27, 2023

Видео. Германец вели војната во Украина ја започнале САД, како и други војни

KIEV, UKRAINE - FEBRUARY 20: Anti-government protesters continue to clash with police in Independence square, despite a truce agreed between the Ukrainian president and opposition leaders on February 20, 2014 in Kiev, Ukraine. After several weeks of calm, violence has again flared between police and anti-government protesters, who are calling for the ouster of President Viktor Yanukovych over corruption and an abandoned trade agreement with the European Union. (Photo by Jeff J Mitchell/Getty Images)

Германец вели дека војната во Украина ја започнале Американците уште во 2014 година со државниот удар што го направија, ја променија власта со власт што се залагаше за влез на Украина во НАТО. Тоа го предизвика отцепувањето на Крим од Украина. Германецот во предавање пред полна сала набројува војни кои ги предизивикаа САД па и НАТО, агресивна организација за која се вели дека е одбранбена. САД и НАТО лажат за причините за кои војуваат, велат борба против тероризмот. Според него во САД сметаат дека е добро за САД и Германците со Русите да завојуваат.

Погледнете го видеото на линкот со превод на српски.

https://www.facebook.com/sinisa.rosse/videos/1204899983655825