септември 27, 2023

Видео. Војник на ДПР го подига знамето на кула во Мариупол

Знамето на Доњецк подигнато на кула во Мариупол

На 21 април 2022 година, Руските и Новоруските медиуми објавија дека војник на народната милиција на Доњецк го подигнал знамето на Републиката над една кула на брегот на градот Мариупол, означувајќи го формално ослободувањето на градот од здружените сили на Руската Федерација/ДПР