декември 5, 2023

Видео.Американците се главни во Украина, вели француски репортер

Француски новинар за каналот C-news открива што видел на терен во Украина каде што бил да известува од фронтот и за војната која ја започна Русија на 24 февруари годинава. Тој вели дека Украинците таму ги немаат работите под контрола туку дека на терен ситуацијата ја контролираат Американци.Како што вели новинарот се работи за воени ветерани од САД, не за активни членови на Американската армија.
Тие како што вели репортерот ги даваат наредбите на фронтот, но и во тренинг камповите каде пристигаат странските доброволци.