септември 26, 2023

Ванковска: Американците профитираат од војната во Украина

Професорката Билјана Ванковска, која е чест критичар на воени интервенции низ светот, посочува на профитот кој американските компании го вадат од војната во Украина. Таа на нејзиниот фб профил сподели тескт со информаци за тоа колку е зголемен профитот на американските воени компании и производители на оружје по почетокот на војната во Украина.

Колку повеќе жртви, толку поголем профит – за Американците! Најстрашно е што оваа војна ќе доведе до уште поголема милитаризација, наместо разоружување, развој и мир, порача Ванковска на својот Фејсбук профил