јуни 10, 2023

Британското Министерство за одбрана објави мапа со руските напади и напредок

Министерството за одбрана на Британија вели дека Русија била принудена да го промени својот оперативен пристап и сега спроведува стратегија за исцрпување.

на денешната карта се гледа дека Русите, според Британците, заземале дел од областа на југ меѓу Херсон и Миколаев.
делови од денешната мапа
вчерашната мапа