декември 2, 2023

БАБА РАДА ИЗЛЕЗЕ ОД ДОМА И НЕ СЕ ВРАТИ

Александар од Волково објави на Фејсбук:

„Утре ќе биде десетти ден како баба ми Рада излезе од дома и се упати во непознат правец. Истиот ден беше пријавено во МВР, а следниот ден само порталот МКД.МК објави повик за помош. Сликите од баба Рада беа споделени на бројни групи на социјалните мрежи, а беше барана и помош од медиумите. Трагично, имам впечаток дека медиумите изразуваат повеќе интерес за бездомни кучиња отколку за луѓе. Да не се разбереме погрешно, и јас чувам животни и сум љубител, но ја правам основната разлика. Се прашувам и МВР дали располага со кучиња трагачи, или екипи за потрага? Почитувани, ако толку ни значи човечкиот живот ние сме оттуѓено општество во длабока апатија и не се гледа светло на крајот од тунелот.“

Еве линк на фб профилот на Александар.https://www.facebook.com/photo.php?fbid=5142339975824810&set=a.563273263731527&type=3

https://scontent.fskp4-1.fna.fbcdn.net/v/t39.30808-6/275627473_5142339965824811_221268004076218827_n.jpg?stp=dst-jpg_p403x403&_nc_cat=105&ccb=1-5&_nc_sid=110474&_nc_ohc=8H2gb0v1oKQAX86B3Ko&tn=-0tOOizcKv4btltl&_nc_ht=scontent.fskp4-1.fna&edm=AN6CN6oEAAAA&oh=00_AT-79AEcOIREs5coOEhdKyQ2KaAKDFn-hgPf61ZccMReqg&oe=623239E7